Home Kerstmarkten Hotel Busreis Trein Cruise Keulen Foto's Contact KerstmarktKeulen.com
Keulen is met zijn ca. 1.050.000 inwoners na Berlijn, Hamburg en München de vierde stad van Duitsland. Keulen ligt in de deelstaat Noordrijn-Westfalen op ongeveer 85 km van de grens met Nederland. Keulen is bekend om zijn rijke geschiedenis die teruggaat tot ongeveer 2.000 jaar geleden. Achtereenvolgens hebben de volgende volkeren zich o.a. gevestigd in deze stad aan de Rijn: Kelten Eburonen Ubiërs Romeinen (Agrippina, moeder van Nero en latere vrouw van Julius Caesar is Keulse van geboorte) Franken Na de Vrede van Westfalen nam zowel de Beierse als de Franse invloed op de stad toe. Bij de Vrede van Lunéville werd Keulen bij de Franse Republiek gevoegd. En na de val van Napoleon werd de stad Pruisisch. Met name vanaf de Middeleeuwen is de stad belangrijk geworden in kerk en politiek, getuige o.a. de wereldberoemde Dom van Keulen, een immense kathedraal, waarvan de eerste steen werd gelegd in het jaar 1.238 en na 632 jaar is voltooid. Ook tot na de Industriële Revolutie behield Keulen zijn belang op economisch en politiek vlak. In de Tweede Wereldoorlog is de stad praktisch met de grond gelijk gemaakt. En hoewel er tijdens de wederopbouw door geringe financiële middelen veel gebouwen niet in hun oorspronkelijke pracht en praal zijn hersteld, nam Keulen zijn positie als belangrijkste stad in het Ruhr gebied weer in. Door de eeuwen heen was het Christendom de belangrijkste religie in Keulen. Inmiddels speelt door Turkse gastarbeiders ook de Islam een prominente rol in het dagelijkse leven. Net als in veel Duitse industriële steden heeft ook Keulen een gevarieerde bevolking met mensen uit de hele wereld. Keulen heeft één van de oudste universiteiten van Europa en deelt een luchthaven met Bonn. Verder heeft Keulen vele theaters en musea.
Keulen is één van de grootste en meest bijzondere steden van Duitsland...
Keulen Algem.
Kerstmarkt Keulen - De wereldberoemde Dom van Keulen (zie foto) staat bekend als één van de meest indrukwekkende bouwsels van de moderne tijd. Dit immense gebouw met een zeer rijke geschiedenis is tegenwoordig het decor voor de grootste en mooiste Kerstmarkt van Keulen. Keulen huisvest jaarlijks zeven kerstmarkten, maar die op het plein bij de Dom is uitgegroeid tot een symbool van deze stad. Op KerstmarktKeulen.com leest u meer over deze en de andere kerstmarkten van Keulen. Tevens kunt u via onze site vele aanbiedingen bekijken voor een georganiseerde busreis, een treinkaartje of een hotelovernachting. Neemt u daarom gerust uw tijd; Kijk, Vergelijk & Boek! Frohe Weihnachten!!! Vrolijk Kerstfeest!!!
© KerstmarktKeulen.com
Kerstmarkt Keulen - een sprookjesachtige belevenis in kerstsferen voor jong en oud.
De Dom Alter Markt Neumarkt Rudolfplatz Stadtgarten Haven Christmas Avenue Home Kerstmarkten Keulen Foto's Contact Hotel Busreis Trein Cruise Keulen Kerstshoppen Uitgaan Keulen Algemeen Keulen Algemeen Keulen Algemeen